Zobrazeno 11 až 15 z celkem 15 článků.
143_20220913_104756.jpg

Starší dorost přivezl 3 body ze Sedlčan

V sobotu 10.9. se naše dorostenecké týmy opět vydaly na cizí půdu, tentokrát na jih od Prahy do Sedlčan. Po dlouhé cestě a časném ranním vstávaní proběhl v 9:30 výkop. Do zápasu jsme vstoupili mnohem lépe než soupeř a byli jsme mnohem aktivnější. Hned několikrát jsme se mohli ocitnout v situaci jeden na jednoho nebo se dostat do úniku po stranách hřiště, ale soupeřova obraná linie nás neustále vystavovala do offsidu. Nicméně již v 7. minutě se po misskomunikaci domácího brankáře s obráncem otevřela před Štěpánem Novákem prázdná brána, a tak jsme šli do vedení 0:1. Dařilo se nám vytvářet si další šance po stranách, ale nebyli jsme schopní balón dotlačit do brány. Tak ve 44. minutě vzal balon na pravé straně hřiště Vojtěch Šubrta a po samostatném úniku přeloboval domácího golmana. Do konce poločasu zahrozil ještě soupeř, kdy se po volném přímém kopu sklouzl balón před naším brankářem, přeletěl ho, ale naštěstí skončil pouze na tyči, kam se dokázal dostat náš golman dřív než soupeř. Z následujícího rohu mohl soupeř též udeřit, ale šanci nevyužil. Až na tyto dvě chyby jsme chtěli odehrát druhý poločas stejně jako ten první. Jenže soupeř začal druhou půli mnohem lépe. Začal být aktivnější, a to začalo nosit ovoce. V 54. minutě snížil stav po skvěle kopnutém přímém kopu a v 59. minutě srovnal po dorážce z rohu. Pak jsme se ke slovu začali také dostávat my. Nejdřív zakončoval hlavou Lukáš Hájek, jenže jeho gól byl kvůli offsidu neuznán. V 68. minutě však zavřel zadní tyč při centru Matyáš Luňáček a znovu nás poslal do vedení. O 8 minut později se na listinu střelců dostal i Štěpán Lojka, který po průnikové přihrávce od Jana Kovacse skóroval. Tentýž střelec se ve stejné situaci ocitl i o pár minut později, ale tentokrát ho už domácí brankář vychytal. A tak v 79. minutě po dlouhém nákopu skóroval nikým nehlídaný hráč soupeře. Mohlo se nám povést soupeři znovu uskočit o 2 góly, jenže obětavé zakončení Matyáše Luňáčka z 90. minuty po centru Lukáše Hájka nebylo uznáno, neboť míč prý při centru opustil hrací plochu. I tak se nám povedlo dovést zápas do vítězného konce za výsledku 3:4. Soupeři jsme však mohli nadělit i mnohem více gólů. Další zápas sehrajeme v odpoledních hodinách v středu 14.9. proti Poděbradské Bohemii. Opět se půjdeme porvat o body a budeme se snažit, aby zůstaly na naší půdě.

142_20220913_090306.jpg

O víkendu na derby

Srdečně vás zveme na sobotní derby nebo na některý ze zápasů našich mládežnických kategorií.

136_20220906_141635.jpg

Starší dorost zase přišel o vedení v samotném závěru

V neděli 4.9., která se v Nymburce nesla ve znamení posvícení, odehráli dorostenci zápasy s týmy z Kosmonos. Zápas staršího dorostu začal vyrovnaně. Soupeř přijel hrát kombinační fotbal a málokdy se uchýlil k odkopu do bezpečí, nicméně se nám dařilo ho k tomu dobrým presem místy donutit. Ve středu pole jsme se o nadvládu dělili. Jednou vyhrál souboj soupeř, jednou zase my. Na rozdíl od minulého týdne se nám dařilo se často dostávat do krajních prostorů odkud jsme mohli hrozit. Prvních pár šancí jsme bohužel nevyužili, až ve 25. minutě, kdy náš stoper Jakub Filip našel na lajně svého parťáka z levé strany obrany Matyáše Luňáčka a ten svým centrem nejprve vybídl Lukáše Hájka. Ten svou střelou orazítkoval tyč. Z následné dorážky se však již nemýlil Jan Kovacs. Do konce druhé půle jsme se si ještě pár šancí vypracovali, jenže jsme je nedokázali využít. Ve druhé půli jsme chtěli přidat góly. Dlouho se hra přelévala ze strany na stranu a ani jeden tým neohrozil branku soupeře, až po rychlém brejku po levé straně hřiště mohl soupeř zakončovat do prázdné brány, ale nedokázal balón vecpat mezi tři tyče. Až ke konci zápasu jsme si dokázali vytvořit Janem Kovacsem obrovskou šanci. Ten si hravě poradil se dvěma protihráči, jenže nedokázal balón procpat do malého vápna na spoluhráče. Dále nedokázal svou střelu sklopit Lukáš Hájek, a tak se soupeř v dlouhém 5 minutovém nastavení poprvé v zápase po centru z pravé strany hřiště prosadil. Skóre jsme ještě mohli strhnout v samotném závěru na svou stranu, když střídající Matěj Sedlmajer posunul v souboji s brankářem, ve kterém byl dřív, balón na Lukáše Hájka, jenže sudí Procházka vyhodnotil souboj jako faul a gól tedy nemohl být uznán. V samotném závěru jsme tedy opět přišli o vedení a remizovali tak 1:1. Příští týden se vydáme na půdu Tatranu Sedlčany a po třech těžkých zápasech si budeme chtít zpravit chuť a přivést domu 3 body.

131_20220901_134613.jpg

Přehled víkendových zápasů

V sobotu v 10.15 jste srdečně zváni na utkání našeho A-týmu. V neděli můžete přijít na první z turnajů OFS pro starší přípravky nebo se podívat na naše dorostenecké kategorie. Na posvícenské pondělí proběhne zápas polabanské gardy proti gardě Městce Králové.

129_20220901_092912.jpg

Starší dorost přišel o výhru v samotném závěru

V neděli 27. 8. se naše dorostenecké týmy vydaly na půdu Povltavské FA. Hned ze začátku zápasu jsme měli převahu na míči a dařilo se nám kombinovat mnohem lépe než soupeřovi, který se často uchýlil jen k odkopu, které jsme díky skvělé práci ve vzduchu od našeho stopera Jakuba Filipa dokázali získávat do našeho držení. Postupnou kombinací jsme si dokázali vytvořit hned několik šancí, jenže jsme selhávali v koncovce. Ke konci druhé půle zahrozil soupeř po volném přímém kopu, kdy se nám nepodařilo balón odvrátit do bezpečí. Naštěstí náš brankář Aleš Komárek vytasil pohotový zákrok a vytlačil střelecký pokus na roh. Do druhé půle jsme chtěli vstoupit stejně jako do té první. Nasazení mírně pokleslo, ale soupeř se i přesto k žádné velké kombinaci nedostal. Nás ovšem stále trápila koncovka. Až v 70. minutě, kdy se po přesunutí míče z levé strany hřiště na pravou dostal ke střele náš kapitán Matyáš Luňáček, se k dorážce dostal Jan Kovacs a ležícího brankáře domácích překonal. Nadále jsme chtěli pokračovat v naší hře. To se nám taky dařilo, až na 89. minutu, kdy se po naší hrubé chybě ocitl před prázdnou bránou domácí kapitán a odkrytou kasu neminul. Skóre se do konce zápasu již nezměnilo a z Měchenic, kde se zápas odehrál, si odvážíme pouze bod. I trenéři domácích připustili, že to nebyl zasloužený výsledek, jenže na to se ve fotbale nehraje. Z důvodu absencí se v základní sestavě na pozici středního obránce objevil hráč z ročníku 2006 Marek Šimon a za jeho výpomoc mu děkujeme. Příští týden odehrajeme další domácí zápas proti SK Kosmonosy. Opět se půjdeme poprat o tři body a soupeři nenecháme nic zadarmo. Trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs Sestava: A. Komárek – Hanzal, J. Filip, M. Šimon, Luňáček(C) (78. Vajshajtl) – Novák (76. J. Šimon) , Svoboda, D. Filip – Košátko, Kovacs, Gajdoš (76. Sedlmajer) Střídající: Sedlmajer, J. Šimon, Farský, Krumpholc, Vajshajtl