Zobrazeno 1 až 10 z celkem 15 článků.
292_20230609_134908.jpg

SK Polaban Nymburk získal na rok 2023 licenci Sportovního střediska mládeže okresního fotbalového svazu

Fotbalový klub SK Polaban Nymburk získal na rok 2023 licenci Sportovního střediska mládeže okresního fotbalového svazu (SpSM OFS). SK Polaban Nymburk je tak mezi vybranými kluby, které se statutem Sportovního střediska mládeže OFS mohou pyšnit. Pro získání statutu SPSM OFS je nutné splnění mnoha podmínek. Mezi hodnocené body patří dostatečný počet členů klubu, počet týmů, kvalita přihlášených soutěží, návaznost dorosteneckých družstev na žákovské týmy, vyhovující zázemí a kvalitní hrací plochy, dostatečný počet trenérů a jejich vzdělání, hospodaření klubu a podobně. Náročné licenční řízení klub zvládl, což řadíme mezi naše významné úspěchy. Získání statutu Sportovního střediska mládeže OFS je zásluhou všech, kteří v klubu působí a aktivně v něm tráví svůj volný čas. Tímto všem děkujeme a pevně věříme, že v nastoleném trendu budeme pokračovat a statut Sportovního střediska mládeže se nám podaří obhájit i v příštích letech.

251_20230404_105949.jpg

Starší dorost nestačil na první celek tabulky

V neděli 26.3. přijel na naši půdu tým 1. celku tabulky Povltavské FA. První se podařilo skórovat nám díky Jakubu Šimonovi, který si po dobrém náběhu na autové vhazování zkrotil balón a střelou na zadní tyč nás poslal do vedení. To nám bohužel moc dlouho nevydrželo, neboť ve 38. minutě nařídil sudí, z našeho pohledu sporný, pokutový kop a ten soupeř proměnil. Do konce prvního dějství se soupeř prosadil ještě jednou, a tak jsme po vydařeném začátku prohrávali 1:3. V druhé polovině přidal soupeř v 52. minutě další gól. Pak se ovšem štěstí obrátilo na nás a naskytla se nám příležitost pokutového kopu, jenže tu jsme bohužel neproměnili. Konec zápasu se nám podařilo díky gólům Tomáše Kukly a Adama Krále zdramatizovat, ale další góly se nám nepodařilo vsítit. Skóre zápasu se tedy zastavilo na konečných 3:4 a kvůli neproměněným šancím a chybám v obraně přicházíme o body. trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs sestava: Krumpholc – Luňáček(C), Šimon M., Šubrta, Hanzal – Filip, Svoboda, Šimon J. – Novák, Kukla, Košátko střídali: Král (46. minuta – Svoboda), Holan (55. minuta – Novák), Vajshajtl (62. minuta – Luňáček), Šesták (74. minuta – Filip)

244_20230323_130630.jpg

Starší dorost zahájil jaro výhrou

V soboru 18.3. se náš dorostenecký tým vydal do Kladna oloupit domácí o 3 body na jejich vlastní půdě. Tento plán se bohužel zkomplikoval už ve 3. minutě, jelikož soupeřův nepovedený centr zaplachtil přímo do rohu branky, a tak se soupeř hned v úvodu utkání dostal štěstím k vedení. Soupeři si nicméně vedení moc dlouho neudrželi. V 11. minutě došlo v domácí obraně, po dlouhém balónu do běhu od našeho stopera Michala Šubrty, k misskomunikaci a stoper domácích našel místo kopačky svého brankáře síť vlastní branky. Tento gól, byť vlastní, nás povzbudil a náš výkon se zlepšil. To ústilo v několik rohů, přímých kopů a šancí, které bohužel nevedli ke gólu. Nejblíž byl po hezké kombinaci s Lukášem Hájkem Štěpán Novák, ale jeho dělovku zneškodnil pohotový golman. V 32. minutě jako by se opakovala první gólová situace zápasu. Soupeřovi se opět nepovedl centr, jenže ten k našemu neštěstí skončil opět v rohu branky. Do konce 1. poločasu se už skóre neměnilo, a tak jsme šli do šaten za stavu 2:1. Do druhého poločasu jsme nastoupili s novým rozestavením. To zmátlo soupeře a dodalo nám víc prostoru uprostřed hřiště. Náš zlepšující se herní projev vyústil v soupeřovu chybu v rozehrávce, kterou tváří v tvář golmanovi využil v 52. minutě Tomáš Kukla. Naše snahy vyústily v další šance, jenže ty bohužel skončily buď na brankové konstrukci, nebo je lapil domácí brankář. Až v 78. minutě se po přímém volném kopu prosadil hlavou Tomáš Kukla. Tak jsme se ocitli ve vedení 3:2, které se nám i přes soupeřovy snahy podařilo udržet až do posledního hvizdu sudího. Povedlo se nám tedy odstartovat jarní část sezóny tak, jak jsme chtěli a z Kladna si odvážíme cenné 3 body. Příští týden se utkáme na domácí půdě s Povltavskou FA. Trenéři: Karel Kovacs, Vít Šimon Sestava: Krumpholc – Luňáček, Šubrta, Šimon M., Vajshajtl – Gajdoš, Svoboda, Šimon J. – Novák – Hájek(C), Kukla Střídající: Holan (57. minuta – Gajdoš), Šesták (60. minuta – Vajshajtl), Král (80. minuta – Novák), Truhlář (86. minuta – Hájek)

196_20221024_115205.jpg

Starší dorost přivez bod z Lhoty

V sobotu 22.10. jsme se vydali sehrát zápasy 12. kola do Lhoty proti místnímu SK. Vydatný déšť způsobil promočení trávníků a bylo tak třeba dávat pozor na všechny dlouhé balóny a přihrávky, které po trávě často nečekaně sjely. Jak je zvykem, úvod zápasu byl opět v naší režii. Soupeř se během první půle na naši polovinu podíval pouze sporadicky, a když už, tak pouze formou rychlého brejku, a tak jsme mohli útočit my. V první šanci se mohl ocitnout Lukáš Hájek, jenže při samostatném úniku ho zezadu povalil a zfauloval domácí obránce. Sudí nařídil volný přímý kop, ale jasné přerušení gólové šance neodměnil ani žlutou kartou. V dalším samostatném úniku se ocitl Štěpán Lojka, ale v souboji jeden na jednoho s gólmanem minul. Do konce první půlky jsme si ještě nějaké šance vytvořili, ale nepodařilo se nám je proměnit. Výkon v druhé půli byl v našem podání slabší. Soupeř takzvaně „zapnul“ a začal podnikat ofenzivně laděné výlety na naši polovinu. My jsme si už moc šancí nevytvořili a střel bylo taky pomálu. Jelikož žádná strana nevstřelila rozhodující branku, skončil zápas za remízového stavu 0:0. Příští víkend sehrajeme předposlední domácí utkání podzimní části a to proti týmu Hostouň/Švermov. Budeme chtít na domácí půdě získat další body a odvést dobrý výkon. Trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs Sestava: Komárek – Vajshajtl, Šimon M., Šubrta V., Košátko – Filip D., Šubrta M., Kovacs J. – Novák, Hájek, Lojka Střídání: Kukla – 59. minuta (Novák), Gajdoš – 59. minuta (Lojka), Pouska – 62. minuta (Hájek), Hanzal – 72. minuta (Vajshajtl), Šimon J. – 72. minuta (Šubrta M.)

191_20221018_151310.jpg

Starší dorostenci doma vyhráli

V neděli 16. 10. přivítali naší dorostenci Příbramský Spartak SK. Díky nevytíženosti hřiště č. 1 se mohly družstva utkat právě na hlavní hráči ploše. Naši dorostenci hráli o udržení se v horní polovině tabulky a v žádném případě nechtěli prohrát. To bylo znát od začátku zápasu, kdy jsme si vytvořili nespočet příležitosti překonat vynikajícího brankáře soupeře. Žádnou z nich se nám ale nepodařilo proměnit a soupeř se svých pár pokusu ohrozit branku skóre také nezměnil. Některá střídání proběhla už v poločase, kvůli vyčerpanosti našich hráčů, kteří byli hájit naše barvy za B tým. Do druhého poločasu jsme nevstoupili vůbec dobře, nedařilo se nám kombinovat a často jsme ztráceli balón. Přicházely taky chyby v obraně a po jedné z nich nám soupeř už v 47 minutě vstřelil první branku zápasu. Na odpověď jsm nepotřebovali moc času a tak se o minutu později prosadil hlavou z rohového kopu Jan Kovacs. Poté se nám naskytla možnost pokutového kopu, který náš kapitán Jakub Filip s přehledem proměnil. V tlaku jsme pokračovali a rychle přidali další dva góly. Po centru ze strany se trefili Marek Pouska a Tomáš Kukla. Zápas jsme již v klidu dohráli a získali 3 body. Příští týden se utkáme s týmem ze Lhoty a budeme si chtít odvézt 3 body Sestava: Václav Holešovský (B), Kryštof Hanzal (52), Vojtěch Šubrta, Marek Šimon, Jakub Filip, Michal Šubrta, Jan Kovacs, Daniel Filip (46), Marek Košátko (62), Štěpán Novák (62), Lukáš Hájek (74). Střídající: Aleš Komárek (B), Matěj Vajzhajtl (52), Jakub Šimon (46), Marek Pouska (62), Filip Gajdoš (62), Tomáš Kukla (74). Trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs.

180_20221011_125935.jpg

Starší dorost zase inkasoval v závěru utkání

Neděli 09. 10. 2022 strávili naši dorostenci fotbalově. Soupeřem jim byli domácí ze Slaného, jež měli výhodu nejen domácího hřiště a fanoušků, ale také nemuseli podstoupit více než sto kilometrů dlouhou cestu autobusem. Ta ale proběhla bez problému, a tak jsme se mohli začít připravovat na výkon. Zápas začal a vypadalo to, že jsme měli navrch. Potom ale přišla už v sedmé minutě rána v podobě vlastního gólu našeho kapitána po hlavičkovém souboji během zahrávání rohu. Z toho jsme se ale rychle dostali a hráli dál lepší fotbal než soupeř. Po několika pokusech ohrožení soupeřovy branky se na velkém vápně otočil Štěpán Lojka a střelou po zemi k tyči překonal brankáře soupeře. V poločase bylo tedy srovnáno. Druhý poločas jsme dominovali, ale nepodařilo se nám vytvořit moc šancí a ohrozit výrazně soupeřovu bránu. Soupeře jsme celý druhý poločas nepustili za půlící čáru. To se jim podařilo až v 85. minutě, kdy po úniku po levé straně soupeř odcentroval a hlavou nám vstřelil gól. Bohužel se nám už nepodařilo soupeřův gólový náskok eliminovat a vracíme se domů bez bodů. Sestava: Matěj Krumpholc (B), Jakub Filip (K), Vojtěch Šubrta, Kryštof Hanzal, Matěj Vajshajtl, Daniel Filip, Štěpán Novák, Jan Kovacs, Štěpán Lojka, Marek Košátko, Lukáš Hájek. Náhradníci: Jakub Šimon, Marek Pouska, Filip Gajdoš (76), Michal Šubrta (62), Aleš Komárek (B), Marek Šimon (87), Martin Svoboda (82) Trenér: Karel Kovacs

173_20221004_112911.jpg

Starší dorost remizoval

První říjnovou neděli přivítaly naše dorosty na své půdě týmy FK Říčan. Zápas staršího dorostu byl vyrovnaný. Prvních pár minut jsme měli nad soupeřem převahu, jenže tu pak soupeř dorovnal a hrál se vyrovnaný zápas. Naše šance likvidoval dobře chytající golman hostů a šance soupeřů likvidoval pro změnu sám soupeř. Žádné větší ohrožení brány si pro nás v první půli nepřichystal. Za to my jsme v posledních vteřinách prvního dění udeřili, a to konkrétně Jan Kovas, který si při navádění balónu na po ose hřiště všimnul vysunutého gólmana a chytrým lobem nás poslal do vedení. Do druhé půle nastoupily oba týmy podobně. Hra byla opět vyrovnaná a až v 63. minutě soupeř střelou z hranice velkého vápna vyrovnal. Pak se hra opět přelévala, šance jsme měli my i soupeř. Třeba dodat, že náš brankář Aleš Komárek jednu z nich vytáhl pohotovým zákrokem na roh. V 73. minutě však soupeř zvýšil na 1:2 a my jsme poprvé v zápase prohrávali. Gólový účet zápasu však stále nebyl uzavřen. V posledních vteřinách nastavení se k přímému kopu postavil Jan Kovacs a technickou střelou přes zeď rozvlnil síť. V utkání, které bylo plné emocí, hlavně ze stran hostů, se nám podařilo okrást první celek tabulky o body. Hrál se divácky atraktivní fotbal a pokud by se přehlédly zbytečné emoce, jednalo by se o velice hezkou podívanou. Následující neděli se náš dorost vydá na další zápas do Slaného, odkud nebudeme chtít odjet s prázdnou. Trenér: Karel Kovacs Sestava: Komárek – Luňáček (C), Šimon M., Filip J., Hanzal – Filip D., Kovacs J., Novák – Lojka, Hájek, Košátko Střídali: Gajdoš (78. minuta – Lojka), Šubrta V. (83. minuta – Košátko), Šubrta M. (94. minuta – Hanzal)

171_20220930_095104.jpg

Starší dorost přivezl body z Kutné Hory

Středeční svatováclavské volno jsme samozřejmě strávili fotbalově a tentokrát jsme zavítali na půdu nedaleké Sparty z Kutné Hory. Zápas se hrál na umělé trávě za deště, takže odhadovat odskok balónu nebylo vůbec lehké. Jak už je v našem zvyku, vstup do zápasu se nám herně vydařil. Drželi jsme balón a kombinovali a již ve 2. minutě dorazil střelu Honzy Kovacse zpoza vápna Lukáš Hájek. Stále jsme pokračovali v tlaku a po několika dalších šancích se v 27. minutě po centru Daniela Filipa a skvělému zpracování Lukáše Hájka dostal do šance Marek Košátko a svoji šanci využil. O 10 minut později jsme však inkasovali po naší špatné přihrávce. Do konce prvního poločasu nám však znovu vrátil vedení o dva góly Lukáš Hájek, který střelou na přední tyč překonal brankáře domácích. Do druhého poločasu jsme vstoupili jen o malinko vlažněji než do toho prvního. V 59. minutě zvýšil vedení Jan Kovacs, když jeho střelu nedokázal gólman udržet v rukou a pustil ji za svá záda. Soupeř pak několikrát zahrozil a po dvou nevyužitých šancích se v 68. minutě prosadil. My jsme však s odpovědí dlouho nečekali. Hned o minutu později, krátce po svém střídání, vstřelil gól hráč ročníku 07 Tomáš Kukla. Jednalo se o jeho premiéru ve starším dorostu a lépe už dopadnout nemohla. Gólový účet utkání uzavřel v 72. minutě utkání Jan Kovacs. Na mazané puštění balónu navázal důrazem v souboji a gólmanovi nedal šanci. Zaváhání z Mělníka jsme tedy napravili v Kutné Hoře, a i přes několik absencí v sestavě si vezeme domu skvělý výsledek, podepřený dobrým herním projevem a k tomu všemu 3 body. V neděli přivítáme říčanské FK a půjdeme se znovu poprat o bodový zisk. Trenér: Karel Kovacs Sestava: Holešovský – Luňáček(C), Šimon M., Filip J., Hanzal – Kovacs J., Filip. D., Novák – Gajdoš, Hájek, Košátko Střídající: Kukla -> Gajdoš, Holan –> Hájek, Pouska –> Novák, Vajshajtl –> Hanzal, Šimon J. -> Košátko

153_20220919_114700.jpg

Starší dorost vybojoval v závěru zápasu bod

V neděli 18.9. se v našem areálu sehrál zápas našeho staršího dorostu proti MFK Dobříš. Museli jsme se obejít bez našich dvou nejvyšších obránců Vojtěcha Šubrty a Jakuba Filipa, což pro dnešní duel, ve kterém měl soupeř jasnou výškovou převahu, neznamenalo žádnou výhodu pro nás. Hřiště bylo navíc kvůli dešti promáčené, takže bylo jasné, že kombinovat bude těžké. Nám se však alespoň na nějaké úrovni dařilo. Ze začátku zápasu jsme drželi balón a dobře kombinovali, což přineslo šance, ale ty jsme bohužel nedokázali využít. Až ve 30. minutě, kdy se po odraženém centru snesl vysoký odražený k našemu kapitánovi Matyáši Luňáčkovi a ten ho z voleje poslal do horního rohu branky. Náskok jsme mohli navýšit po faulu na Kryštofa Hanzala, jenže pokutový kop jsme nevyužili. Vedení nám však dlouho nevydrželo, protože o 4 minuty později se po úniku prosadil i soupeř. O pár chvil později vytáhl golman hostů dobré prodloužení rohu na přední tyč od Marka Košátka Do konce prvního poločasu se soupeř prosadil ještě jednou, a to z dorážky. Začátek druhého dění byl vyrovnaný. Nám se v 58. minutě podařilo srovnat zásluhou Štěpána Lojky, který si našel vyraženou střelu Marka Košátka a dorazil ji za záda golmana. V 61. minutě, kdy po volném přímém kopu z velké blízkosti, zahrál rukou jeden z našich hráčů však dostal soupeř příležitost pokutového kopu, který proměnil. Na závěr jsme tlačili soupeře. Ten se snažil utrhnout se do brejků, ale nám se vždy podařilo je ubránit. Až v posledních vteřinách zápasu se po dlouhém balónu od Marka Šimona a souboji Lukáše Hájka, dostal k balónu Martin Svoboda a skákající balón poslal za záda hostujícího brankáře. Zápas tak skončil za stavu 3:3. Opět nás trápila koncovka, nicméně výsledek 3:3 jsme si dnes vybojovali a zápas dohráli až do samotného konce, kdy se nám podařilo zápas srovnat. Příští zápas odehrajeme na půdě mělnické Pšovky. Opět budeme chtít získat 3 body, snad už v kompletní sestavě. Trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs Sestava: Komárek – Luňáček(C), Šimon M., Šubrta M., Hanzal – Kovacs J., Filip D., Novák – Lojka, Hájek, Košátko Střídali: Šimon J. (72. minuta – J. Kovacs), Svoboda (55. minuta – Novák), Gajdoš (63. minuta – Lojka)

150_20220916_094559.jpg

Starší dorost s přehledem ovládl derby!

Středa 14.9. se nesla ve znamení derby s Bohemií z Poděbrad. Tyhle zápasy bývají vždycky osobní, a proto jsme nechtěli nechat soupeři ani metr místa, ne-li hůř, nějaký bod. Od začátku jsme měli v zápase převahu a klíčové soupeřovi hráče, se nám dařilo eliminovat. Dařilo se nám, vytvářet si šance, ale buď se v případě Lukáše Hájka stihl dobře vrátit soupeř a rozhodit ho, nebo se nám nepodařilo trefit bránu. Až v 31. minutě si právě Lukáš Hájek skvěle našel dlouhý odkop, kličkou zmátl soupeře a střelou slabší nohou na zadní tyč nás poslal do vedení. Soupeř sem tam začal zlobit, ale naše obrana se s ním vždy dokázala vypořádat. A tak ve 40. minutě začal po přihrávce od Jakuba Filipa, čarovat Jan Kovacs. Ve shluku dokázal překonat 2 nebo 3 soupeřovi hráče a lišácky přehodil hostujícího brankáře. Do konce druhého poločasu se ještě po autu od Jakuba Filipa, přihrávce Štěpána Lojky prosadil Marek Košátko, který zahrál na jesle jednomu z obránců a dělovkou nás poslal do vedení 3:0 ve 45. minutě. Prvních pár minut druhé půle se soupeřův výkon zvednul, nicméně soupeřovi naděje ještě více potopil Vojtěch Šubrta, který se po rohu Jana Kovacse nejlépe zorientoval a poskakující míč poslal nekompromisně do sítě soupeře. Náš gólový účet definitivně uzavřel Štěpán Novák, který se po fintě a průnikové přihrávce Daniela Filipa nabídl před prázdnou bránu Janu Kovacsovi a ten mu nesobecky nabídl gól na 5:0. V 76. minutě se ke kosmetické úpravě skóre zmohl soupeř. Ten se po chytré otočce na vápně a pohotové střele na zadní tyč taky prosadil. Dále jsme si vytvářeli šance, ale nedařilo se nám v zakončení. Například Lukáš Hájek si na polovině hřiště skvěle vybojoval mičudu, ale po úniku trefil pouze brankáře, nebo dělovka Štěpána Nováka, kterou srazil soupeř. Skóre se dokonce zápasu nezměnilo a Poděbrady si od nás odváží pouze 5 gólů, ale žádné body. Všichni od obrany po útok podali skvělý výkon a zaslouženě si připisujeme výhru v derby. Budeme se snažit tento anglický týden dovést do správného konce a v neděli 18.9. budeme chtít proti celku MFK Dobříš prodloužit naší mini sérii na 3 výhry. Soupeři nic nedáme zadarmo a budeme chtít další 3 body. Trenéři: Matěj Novotný, Karel Kovacs Sestava: Krumpholc – Luňáček(C), Šubrta V., Šimon M., Filip J. – Filip D., Svoboda, Kovacs J. – Lojka, Hájek, Košátko Střídali: Vajshajtl (61. minuta - J. Filip), Gajdoš (59. minuta - Košátko), Novák (59. minuta – Lojka), Šubrta M. (52. minuta – Svoboda), Hanzal (66. minuta – Luňáček)