Zobrazeno 1 až 10 z celkem 22 článků.
295_20230619_174219.jpg

Mladší dorost vyhrál krajskou soutěž

Kluci předvedli skvělou práci od začátku sezony, až do posledního zápasu a suverénně vyhráli krajskou soutěž. V soutěži nastříleli druhý největší počet gólů a nejméně jich obdrželi. "Bylo by těžké vyzdvihnout jednotlivce. Odvedli jsme týmový výkon a každý z hráčů na tom má obrovský podíl". Doplňuje trenér Marek Krumpholc. Hráčům gratulujeme a držíme palce v další sezóně, kde budou chtít tento výkon obhájit.

292_20230609_134908.jpg

SK Polaban Nymburk získal na rok 2023 licenci Sportovního střediska mládeže okresního fotbalového svazu

Fotbalový klub SK Polaban Nymburk získal na rok 2023 licenci Sportovního střediska mládeže okresního fotbalového svazu (SpSM OFS). SK Polaban Nymburk je tak mezi vybranými kluby, které se statutem Sportovního střediska mládeže OFS mohou pyšnit. Pro získání statutu SPSM OFS je nutné splnění mnoha podmínek. Mezi hodnocené body patří dostatečný počet členů klubu, počet týmů, kvalita přihlášených soutěží, návaznost dorosteneckých družstev na žákovské týmy, vyhovující zázemí a kvalitní hrací plochy, dostatečný počet trenérů a jejich vzdělání, hospodaření klubu a podobně. Náročné licenční řízení klub zvládl, což řadíme mezi naše významné úspěchy. Získání statutu Sportovního střediska mládeže OFS je zásluhou všech, kteří v klubu působí a aktivně v něm tráví svůj volný čas. Tímto všem děkujeme a pevně věříme, že v nastoleném trendu budeme pokračovat a statut Sportovního střediska mládeže se nám podaří obhájit i v příštích letech.

271_20230503_102245.jpg

OFS Nymburk kategorie U17 vyhrála krajského finále

Ve čtvrtek 27. 4. 2023 se výběr hráčů OFS Nymburk kategorie U17 zúčastnil krajského finále Memoriálu Josefa Šurala. Po velmi dobrých výkonech dokázali turnaj vyhrát. Za Polaban k tomu úspěchu přispělo 5 hráčů v čele s Jakubem Šimonem, který byl vyhodnocen nejlepším hráčem turnaje.

247_20230328_131703.jpg

Skvělý debut Tomáše Kukly

Hráč mladšího dorostu Tomáš Kukla naskočil ve věku 16 let a 77 dní do sobotního zápasu proti týmu SK Úvaly. Hned ve svém prvním mistrovském zápase za dospělé se mu podařilo vstřelit i gól a potvrdit roli obávaného snajpra. Gólovou přihrávku Tomášovi naservíroval teprve o rok starší Martin Svoboda. Oběma mladíkům gratulujeme a přejeme hodně zdaru v nadcházejících zápasech.

214_20221129_124345.jpg

Hráči Polabanu pomohli výběru OFS k třetímu místu v krajském finále.

Pět mladších dorostenců Polabanu Nymburk (Marek Šimon, Jakub Šimon, Vít Šesták, Kukla Tomáš a Jakub Šulc) reprezentovalo výběr okresu v krajském finále. Tým pod vedení kapitána Marka Šimona se umístil na krásném 3. místě. Nejlepším hráčem turnaje se stal Jakub Šimon. Za Polaban Nymburk velká gratulace.

211_20221116_194627.jpg

Mladší dorost přezimuje na prvním místě tabulky s druhým nejlepším útokem a jednoznačně nejlepší obranu

Dne 13. 11. jsme odehráli naše poslední podzimní utkání a to s Velimí. Do utkání jsme vstoupili velice aktivně. Od začátku jsme chtěli vyhrát a to se ukázalo střelou Jakuba Šimona, který již v 1. minutě dal gól. My jsme nepolevili a pořád chtěli hrát. Po skvělém úniku a zakončení dal druhou branku zápasu Jakub Skopalík. Tak jsme ve 4. minutě vedli 2:0. Dále jsme polevili a hráli klidně. Drželi jsme balón a začali kombinovat. Z kombinací jsme se snažili chodit do útoků, ale ty se nám moc nedařili. Měli jsme i mnoho standardních situací, ale žádnou jsme nedokázali využít. Před koncem první poloviny jsme měli pokutový kop, který bohužel nebyl proměněn. Do druhého poločasu jsme chtěli dát vše a samozřejmě si to i užít. Neustále jsme drželi balón a kombinovali. Snažili jsme se dostávat dopředu dlouhými balóny i kombinacemi. A když jsme se dostali před vápno soupeře, tak nikdo nebyl schopný vystřelit. O chvilku později vystřelil Tomáš Kukla a vsítil svůj první gól v tomto zápase. Nikam jsme se nehrnuli, ale naopak užívali si hru s míčem, který jsme soupeřovi nepůjčovali. Střela Adama Krále brankáři proklouzla, takže jsme se ujali vedení 4:0. Stav se do konce zápasu nezměnil a tak i s velkou marodkou jsme náš poslední podzimní zápas vyhráli. Základní sestava: Novotný S. (B), Skopalík J., Šimon M. (C), Šesták V., Klouček M., Jech M., Král A., Šimon J., Kopych D., Kukla T., Kaloč S.,

208_20221109_130212.jpg

Mladší dorost přivezl body z Velkého Oseka

Dne 6. 11. jsme odehráli předposlední podzimní utkání a to ve Velkém Oseku. Do zápasu jsme vstoupili nedobře. Naše útoky obrana soupeře likvidovala. Ve čtrnácté minutě se ale naskytla šance pro Tomáše Kuklu z přímého kopu, kterou Tomáš využil a skóre tak bylo 0:1. V prvním poločase jsme si mnoho šancí nevytvořili, pouze po jedné trefil Tomáš Kukla tyč. Po třicáté minutě hry byla nařízena sporná penalta v našem pokutovém území. Pokutový kop zahrál soupeř bezchybně a srovnal tak na 1:1. V poločase jsme se svým výkonem nemohli být spokojeni. Do druhého dějství jsme chtěli vstoupit s maximálním nasazením a zápas otočit na svou stranu. Začali jsme více držet míč a kombinovat, soupeř na to reagoval tvrdou hrou. Po několika šancích a pokusech oživit hru nějakým střídáním v útoku se v šedesáté druhé minutě znovu prosadil Tomáš Kukla a znovu tak vytvořil jednobrankový náskok. Byl to již 23. gól Tomáše Kukly v této sezóně a “Kulda” se tak drží na krásném druhém místě v tabulce nejlepších střelců soutěže. V závěru utkání jsme náš náskok chtěli zvýšit a tak jsme se odhodlávali i k dalekonosným střelám. Jedna taková střela od Adama Krále bohužel skončila na břevnu, o pár minut později přišla střela Samuela Novotného, která orazítkovala levou tyč. Do konce zápasu se stav neměnil a tak jsme náš poslední podzimní venkovní zápas vyhráli 1:2. Možná nám v zápase chybělo trochu štěstí, možná bylo nízké skóre zapříčiněno početnou marodkou, ale rozhodně jsme zápas měli vyhrát větším rozdílem. Chceme vás jménem klubu pozvat na poslední zápas podzimu, který se bude konat 13. 11. v domácím prostředí od 11:45 hod. proti Velimi.

203_20221030_203600.jpg

Mladší dorost zvýšil náskok v čele tabulky

Dne 30.9. jsme přivítali na domácí půdě druhý tým tabulky Hostouň/Švermov. Kvůli špatné kvalitě hřiště byl zápas přesunut do Všechlap. Věděli jsme, že to bude boj o každý balón. Hra byla od začátku ve vysokém tempu. Přeci jen více ze hry jsme měli my. Dlouho jsme se nedokázali dostat do nějaké více nebezpečné šance. Až po polovině první půle si našel odražený balón David Holan, který obešel gólmana a následně byl faulován v pokutovém území. K pokutovému kopu se postavil Adam Král, který nadvakrát překonal gólmana hostů. Do poločasu se hrálo většinou na půlce soupeře. Z toho plynulo několik standardních situací, ze kterých jsme byli velice nebezpeční. Minutu před koncem první půle trefil Tomáš Kukla hlavou břevno. Do druhého poločasu oba týmy vlétli velice aktivně. Hra se začala rychle přelévat. V 90. minutě se po průnikové přihrávce ocitl sám před bránou Martin Jech, který bohužel skóre nenavýšil. Do konce zápasu se skóre nezměnilo. V domácím utkání vítězíme 1:0. Dnes jsme odvedli skvělí týmový výkon a předvedli ze umíme vyhrávat i těžké zápasy. Základní sestava: Komárek A., Skopalík J., Šimon M. (C), Šesták V., Šebela J., Král A., Šimon J., Skokan P., Holan D., Kukla T., Truhlář T.,

197_20221025_091707.jpg

Mladší dorost rozhodl již v poločase

Dne 22. 10. jsme ve Lhotě odehráli náš 12. zápas. Hned od začátku jsme to nebyli úplně my. Častokrát jsme zbytečně ztráceli a odkopávali míč. Chtěli jsme uklidnit hru a to se povedlo Adamovi Královi v 18. minutě po krásně sehrané akci. Následně za necelé 2 minuty skóroval Tomáš Kukla a to dvakrát. Poprvé ve 20. a poté ve 35 minutě. Skóre se zvýšilo na 0:3 a výsledek se do konce 1. poločasu nezměnil. Do 2. poločasu jsme chtěli jít s větším nasazením. Druhý poločas jsme byli více na míči. Zakládali jsme hezké šance, ale bohužel se nám nedařilo skórovat. Až v 53. minutě po skvělém centru z pravé strany od Tomáše Kukly skóroval Dmytro Kopych. Skóre navýšil na 0:4. Stále jsme se snažili se dostávat do zakončení, což se nám povedlo, ale bohužel bez gólů. Soupeř v 68. minutě snižoval skóre na 1:4. Do konce zápasu se skóre nezměnilo a tak porážíme SK Lhotu 1:4 a odvážíme si další tři body. Základní sestava : Samuel Novotný, Jakub Skopalík, Vít Šesták, Jakub Šebela, Michal Klouček, Petr Skokan, Adam Král, Jakub Šimon, Tomáš Truhlář, Tomáš Kukla, David Holan Náhradníci : Martin Jech, Marek Šimon, Samuel Kaloč, Dmytro Kopych, Matyáš Pecka, Adam Hájek, Jakub Šulc